Culy Homemade: crispy zalm met mango-salsa en kokosrijst
Een salsa wordt vaak geserveerd bij een stuk vlees, maar wist je dat het ook perfect past bij vis? Deze frisse mango-salsa met crispy zalm en kokosrijst is heerlijk verfrissend voor een warme dag.
Kokosrijst koken is lang niet zo moeilijk als veel mensen denken. Je vervangt namelijk (een gedeelte) van het water door kokosmelk of voegt er een beetje santen (kokoscrème)aan toe. In dit recept koken we de rijst in een pan, maar de verhoudingen zijn precies hetzelfde in een rijstkoker.
Bij dit gerecht is het mogelijk allerlei verschillende groenten te serveren. Onze tip is om er een frisse kruidensalade bij te serveren van koriander, munt en dille. Maak de kruiden aan met wat olijfolie, limoensap en zout als lekkere tegenhanger.
Bereidingswijze crispy zalm met mangosalsa
- Was de rijst in koud water net zo lang tot het water helder is.
- Doe de rijst in de pan en voeg het water, de kokosmelk en de geraspte gember toe.
- Breng het geheel met het deksel op de pan aan de kook en laat het 2 minuten pruttelen.
- Draai het vuur zo laag mogelijk en laat de rijst in 20 minuten rustig garen.
- Haal van het vuur af en laat de pan nog tien minuten rusten.
- Snijd ondertussen de mango in blokjes en de sjalot, koriander en groene peper zo fijn mogelijk.
- Meng alles door elkaar heen en breng op smaak met zout, olijfolie en limoensap.
- Bestrooi de zalm met wat zout en bak in een koekenpan op laag vuur met de huid naar beneden tot het korstje knapperig is.
- Zet het vuur hoog en bak voor ongeveer een minuut de andere kant van de zalm krokant.
- Verdeel de rijst over de borden en dresseer de salsa over de crispy zalm.
- Serveer eventueel met een frisse kruidensalade.
Meer makkelijke recepten:
- Thaise currysoep die in 25 minuten klaar is
- Yachaejeon: Koreaanse pannenkoek (snelle groentepannenkoek met dipsaus)
- Makkelijke Nigeriaanse meat pies (pasteitjes met gehakt)