Melvin Sturm
Melvin Sturm Recepten 17 aug 2024
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: crespelle (hartige Italiaanse pannenkoek) met spinazie, ham, kaas en bechamel

Ooit gehoord van crespelle? Deze Italiaanse flensjes worden met allerlei lekkere dingen gevuld en rijkelijk overgoten met bechamelsaus. Met andere woorden: wat wil je nog meer?

Voor deze versie stoppen we alles in een keukenmachine. Wel zo makkelijk en ideaal om flink wat groente in het gerecht te kunnen verstoppen zodat kinderen ongemerkt genoeg voedingsstoffen binnenkrijgen (en wij trouwens ook).

De spinazie geeft de crespelle (meervoud van crespella) daarnaast ook een mooie groene kleur, wat ze extra feestelijk maakt.

Wanneer je extra gevulde crespelle wil hebben, voeg je gemakkelijk je eigen favoriete smaakmakers toe aan de binnenkant van de flensjes. Kies bijvoorbeeld voor gegrilde courgette, artisjokharten of gekarameliseerde ui. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het in de crespelle vouwen.

Crespelle: de Italiaanse crêpes

Crespelle
Bron: Melvin Sturm voor Culy

Recept: crespelle met spinazie en behcamel

  1. Mix voor het beslag de eieren, de volle melk, de bloem, de spinazie, de gesmolten roomboter en een snufje zout glad in een keukenmachine.
  2. Haal alles door een fijne zeef.
  3. Bak de crespelle ter dikte van een pannenkoek in wat roomboter en zet opzij voor later.
  4. Smelt voor de bechamelsaus de roomboter in pan. Voeg de bloem toe en roer goed door elkaar. Zodra het mengsel naar koekjes begint te ruiken, is het goed.
  5. Voeg al roerend beetje voor beetje de volle melk en de geraspte Parmezaanse kaas toe.
  6. Breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper.
  7. Pak de crespelle en smeer er een dun laagje béchamel in. Leg daar bovenop een plak ham en wat geraspte Gruyère. Vouw door de helft en nog een keer door de helft zodat er een driehoek ontstaat. Herhaal dit tot alle crespelle op zijn.
  8. Verdeel de opgevouwen crespelle in een ovenschaal en schenk de overgebleven bechamelsaus over de pannenkoeken heen.
  9. Strooi de overgebleven Gruyère over het geheel heen en bak in 20 minuten op 180 graden Celsius goudbruin.
Crespelle
Bron: Melvin Sturm voor Culy

Meer Italiaanse recepten:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.