Culy Homemade: crackers met burrata, ‘nduja en grapefruit
Da’s nog eens een lekkere lunch: crackers met burrata, wat ‘nduja (die heerlijke pittige worst uit Calabrië) en grapefruit. Supersimpel, maar met een paar van onze favoriete ingrediënten.
De vraag naar koolhydraatarme (of low carb als je interessant wil doen) recepten lijkt niet te stoppen. Misschien omdat dit het dieet (of pardon: de levensstijl) lijkt te zijn die voor veel mensen makkelijker vol te houden is. Je mag immers nog steeds heel veel lekkere dingen eten (hallo, vetten, vlees, vis en kaas!) en die koolhydraten in bijvoorbeeld pasta, brood en crackers vervang je gewoon eens wat vaker door groenten.
Om dat allemaal nog iets makkelijker te maken, verschijnen er ook steeds meer koolhydraatarme producten op de markt. Leev heeft bijvoorbeeld Low Carb lijnzaadcrackers geïntroduceerd, waarmee je ook nog eens twee vliegen in een klap slaat: lijnzaad is namelijk een low carb held. Denk: vezelrijk, een proteïnebom en met maar weinig koolhydraten.
Crackers met burrata, ‘nduja en grapefruit
Scheur de burrata voorzichtig in stukken en leg die op de crackers.
Verdeel de ‘nduja eroverheen (zo veel als je lekker vindt).
Snijd de schil van de grapefruit af en snijd de partjes tussen de vliesjes uit. Verdeel ze over de crackers.
Maak je lunch af met een draai zout en peper en druppel nog een beetje olijfolie over de crackers. That’s it!
Culy Homemade: gezonde crackers à la sterrenchef Magnus Nilsson