Culy Homemade: zelf krabkoekjes (crabcakes) bakken
Als je ooit crabcakes – in het Nederlands krabkoekjes, maar dat klinkt toch gekker – in je leven hebt gegeten, dan snap je ons enthousiasme ongetwijfeld hé-le-maal. Deze smeuïge halfzus van viskoekjes is zo lekker dat je ‘m op ieder moment van de dag kunt (en wilt!) eten. Bij het ontbijt, lunch, diner of als snack: alles kan en mag. En met dit recept kun je ze nu zelf maken!
De geheime ingrediënten van crabcakes
Wil je crabcakes op de perfecte manier klaarmaken, gebruik van mayonaise en échte krab. De geniale mayonaisetip vonden we op de website van Delish. In de testkeuken konden we ze niet anders dan gelijk geven: voor die echte smeuïgheid moet je mayonaise in de crabcakes stoppen.
Daarnaast moet je jezelf verwennen met echte krab. Ga naar de visboer of zoek naar krab uit blik, dat is ook prima. Voor dit gerecht is surimi echter een no-go – want dat is nepkrab.
Hoe maak je zelf krabkoekjes?
Meng in een kom mayonaise, ei, worcestersaus, zout en mosterd door elkaar. Meng in een andere kom de panko met het krabvlees en de bieslook.
Kneed vervolgens alles goed door elkaar en vorm 6 à 8 kleine koekjes van de krab. Zet minimaal een uur in de koelkast om ze stevig te laten worden.
Bak de crabcakes aan beide kanten krokant en lichtbruin in een pan die ruim gevuld is met olie. Serveer samen met partjes limoen.
Nog meer gerechten met krab:
- Pipe rigate met guanciale en krab uit de nieuwe Sergio Herman
- Chili-krab: alles over één van de populairste gerechten uit Singapore
- Krab curry van Gaggan Anand (dé sterrenchef van Bangkok!)
- Pasta met krab en venkel
O, en maak jij één van onze recepten klaar komende week? Maak er een foto van, deel deze op je stories (of je Insta-grid) met #culyhomemade en @culynl en wij delen jouw foto via ons Instagram-account!