Couscous met gegrilde aubergine, kikkererwten en granaatappelpitjes
Hmm, deze couscous is heerlijk! Helemaal vega, goed aangekleed en super healthy.
Kruidige aubergineschotel met kikkererwten en gerookte paprika
Vegetarische couscous met aubergine en granaatappelpitjes maken
Doe de couscous in een hittebestendige kom en giet er water op dat net van de kook af is. Zorg dat de couscous goed onderstaat (een of twee vingers dik water er bovenop) en leg een schone theedoek over de kom.
Laat de kikkererwten uitlekken in een zeef. Doe de rozijnen in een kommetje en giet er heet water over, tot ze onderstaan.
Snijd de aubergine in blokjes en grill op hoog vuur met een flinke scheut olijfolie, tot ze zacht en donker zijn. Dit kan overigens ook in de oven.
Grill de rode paprika’s zelf of koop ze gegrild in een potje. Snijd ze in kleine stukjes.
Haal de theedoek na zo’n 4 à 5 minuutjes van de kom couscous af en schep de couscous los met een vork. Al het water moet opgenomen zijn en de couscous moet zacht en fluffy zijn.
Giet de rozijnen af, ze moeten inmiddels geweld (dus zacht) zijn. Meng de kikkererwten, rozijnen, paprika, granaatappelpitjes en lauwwarme aubergineblokjes met wat olijfolie en het citroensap en breng op smaak met zout & peper. Serveer samen met de losgemaakte couscous.
Zalige auberginesalade met feta, amandel en honing (van Jamie!)