Courgetti met olijven, basilicum en pangrattato
Als je een moestuin hebt, zal je nu de laatste courgettes eruit halen. En daarom hebben wij een mooi recept voor jou (dat trouwens ook lekker is met courgettes uit de supermarkt). Courgetti is een spaghetti gemaakt van courgettes. Je hebt hiervoor een hele handige keukengadget namelijk de spiralizer, oftewel de spiraalsnijder. Het is een soort grote puntenslijper waar je de courgette indraait en er spaghetti uit komt. Niet alleen handig voor courgettes trouwens, maar ook voor andere groenten zoals wortel, zoete aardappel of komkommer.
Dit heerlijke vega recept komt van blogger Hanneke van Culinea. Op de blog van Hanneke verschijnen wekelijks heerlijke recepten, van zoet tot zout en van diner tot een snack voor de lekkere trek.
Zo maak je de courgetti met olijven, basilicum en pangrattato
Spoel de courgettes (met schil) schoon, dep ze droog en snijd ze in dunne slierten met een spiralizer.
Ga verder met de pangrattato. Bak in een koekenpan in de olijfolie de broodkruimels goudbruin en schep dit dan op een stuk keukenpapier. Doe de citroenrasp erbij en meng erdoor.
Snijd vervolgens voor de dressing de ansjovisfilets fijn. Pluk de blaadjes van de basilicum en hak ze fijn.
Giet in de koekenpan een scheut olijfolie en doe de ansjovis, basilicumblaadjes, knoflook, kappertjes en olijven in. Laat dit 3 minuten op laag vuur trekken. Voeg als laatste citroensap erbij. Proef en breng eventueel op smaak met peper en zout.
Roerbak nog even snel de courgetti in een wok met een scheutje olijfolie.
Verdeel de courgetti over twee borden. Giet de dressing erover en bestrooi met de pangrattato en rasp er wat Parmezaanse kaas over.
Dit kan je ook met courgette
- Gekarameliseerde courgettes met ricotta, munt en hazelnoten
- Gnocchi met courgette, bruine boter en citroen
- Hartige courgettetaart met za’atar en pistache