Courgetti met geroosterde zoete aardappel, feta en peterselie-olie
Moet je – om wat voor reden dan ook – minderen of stoppen met gluten? En mag het sowieso wel een beetje gezonder? Check dan vooral even dit gezonde en glutenvrije gerecht. Dit recept voor courgetti met geroosterde zoete aardappel, feta en peterselie-olie komt uit het kookboek Holy Happy Belly van Bianca Fabrie.
Dit lekkere recept is perfect voor wanneer je vegetarisch wil eten en tarwe wil (of moet) skippen! Dit gerecht is namelijk glutenvrij.
Bianca: “Wist je dat courgette de perfecte (na)zomergroente is? Het werkt verkoelend en is vochtafdrijvend. Zoete aardappel werkt ook verkoelend en is een stuk voedzamer dan een gewone aardappel. Het helpt je ook bij ontstekingen en blaasproblemen.”
Courgetti met geroosterde zoete aardappel, feta en peterselie-olie
Verhit de oven op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Schil de zoete aardappel en snij het vruchtvlees in blokjes.
Verdeel de zoete aardappel over de bakplaat en rooster in 20 minuten tot hij zacht, gaar en licht gekleurd is.
Snij de courgette met een spiraalsnijder tot sliertjes. Besprenkel deze courgette- spaghetti met limoensap en 1 eetlepel olijfolie.
Rooster de pompoenpitten in een droge hete koekenpan in 3 minuten op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord en zet apart.
Maak de kruidenolie door 50 ml olijfolie in een blender te mengen met de blaadjes van de peterselie. Laat draaien tot een gladde, groene olie.
Doe wat courgetti op een bord, verdeel daar de zoete aardappel over.
Verkruimel de feta erover en besprenkel met de kruidenolie.
Maak af met de pompoenpitten.
Holy Happy Belly van Bianca Fabrie (Uitgeverij Snor) is nú te koop voor € 21,99 euro