Deze koolhydraatarme courgettelasagne is comfortfood zonder carbs
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2025%2F03%2FCourgette_lasagne_2.jpg)
Het koolhydraatarme antwoord op een heerlijke Italiaanse lasagne maak je met… courgette! Deze courgettelasagne bereid je met slechts 10 ingrediënten. En het is dé manier om te genieten van een Italiaanse maaltijd op een drukke doordeweekse avond.
Ingrediënten
Voor 4-6 personen:- 200 gram diepvriesspinazie
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 tenen knoflook, gehakt
- 400 gram gehakt
- 2 theelepels Italiaanse kruiden
- Zout en peper
- 700 ml passata
- 200 gram ricotta
- Een scheutje melk (optioneel)
- 3 courgettes, in dunne linten
- 2 bollen mozzarella
- Parmezaanse kaas, geraspt
Hmm, maar bij Culy zijn we toch juist dól op carbs? Dat klopt! We dromen over pasta, verse broodjes en lekkere baksels, maar als foodies houden we van álles dat lekker is. En deze courgettelasagne is dat honderd procent.
Noem ‘m een kazig Italiaans groentegerecht uit de oven, net als melanzane alla parmigiana en dan klinkt zo’n koolhydraatarme maaltijd al meteen een stuk minder eng en een stuk lekkerder!
Ondanks de hoeveelheid kaas, is de courgettelasagne door het ontbreken van pasta een lichtere maaltijd. Lekker om erbij te serveren zijn salades zoals deze groene salade of Culy’s allerbeste knoflookbrood. Of houd gewoon extra ruimte over voor een Italiaans dessert. Een paar bolletjes ijs mogen er wel bij na zo’n lichte koolhydraatarme maaltijd.
Heb je restjes over? Dan vinden we de courgettelasagne ook ideaal om te bewaren voor de lunch de dag erna. Toch meer een liefhebber van carbs? Kom dan zeker eens spieken bij onze lekkerste lasagne-recepten.
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2025%2F03%2FCourgette_lasagne_1-e1741338092804.jpg)
Zo maak je koolhydraatarme courgette-lasagne
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Laat de diepvriesspinazie ontdooien in een vergiet, zodat het vocht kan ontsnappen. Dep het droog zodra het volledig is ontdooid.
- Verhit 1 eetlepel olijfolie in een hapjespan en fruit de knoflook. Voeg na 1 minuut het gehakt toe en bak deze rul. Breng het vlees op smaak met Italiaanse kruiden, zout en peper.
- Giet zodra het gehakt bruin is en het vocht is verdampt de passata (tomatensaus) erbij en laat de vleessaus 10 minuten pruttelen op laag vuur.
- Klop ondertussen de ricotta los met eventueel een scheutje melk. Breng de kaas op smaak met zout en peper.
- Schaaf de courgettes voorzichtig met een mandoline of dunschiller.
- Beleg de bodem van de ovenschaal met plakjes courgette en schep een deel van de vleessaus erop. Volg met de plakjes mozzarella en beleg opnieuw met de courgette.
- Smeer de laag courgettes in met 1/2 van de ricotta en beleg met 1/2 van de spinazie. Bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas, schep opnieuw 1/3 van de vleessaus erop en maak af met nog een laag courgette. Herhaal deze stap.
- Beleg de ovenschotel met de overgebleven mozzarella en rasp er extra Parmezaanse kaas overheen.
- Zet de ovenschaal in de oven en bak de courgettelasagne in 20 minuten gaar.
Nog meer koolhydraatarm:
- Zo lekker dat je vergeet dat hij gezond is: eiwitrijke cottage cheese-wrap
- Voor als je stiekem te lui bent om te koken: omelet met champignons
- Na de trend is hij nog steeds lekker: viral komkommersalade van TikTok