Ogechi Chibueze
Ogechi Chibueze Recepten 10 feb 2025
Leestijd: 2 minuten

Deze eiwitrijke cottage cheese-wrap is zo lekker dat je vergeet dat hij gezond is

Bij het horen van een eiwitrijke cottage cheese-wrap gaan bij ons de alarmbellen al snel rinkelen. Van veel dieetrecepten worden we als foodies namelijk totáál niet blij. Maar deze eiwitrijke cottage cheese-wrap is zo lekker dat je vergeet dat ‘ie ook nog eens gezond is!

Voorbereiding 5 minuten
Kooktijd 15 minuten

Ingrediënten

Voor 1 persoon:
  • 1/4 aubergine, in plakjes
  • Peper en zout
  • 100 gram cottage cheese
  • 2 eieren
  • Olie om in te bakken
  • 1 tomaat, in plakjes
  • 50 gram rauwkost (bijvoorbeeld rauwkostmix met radijs)
  • 1 theelepel azijn
  • 1 theelepel olijfolie
  • 2 eetlepel labneh of Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel cranberry’s
  • 1 theelepel gedroogde munt
  • 1 theelepel za’atar
Direct in je mandje bij:
Beoordeling
4.2 / 5 sterren. 6 x beoordeeld.

Eiwitrijke lunch

De koolhydraatarme wrap ging een tijdje viraal op social media. Met toppings als sla en kant-en-klare vleeswaren, dachten wij: die slaan we liever even over. Maar met een restje cottage cheese in huis en geen zin in een al te zware maaltijd wilde Culy’s Ogechi de trend toch eens uitproberen. Wat blijkt? Zo’n cottage cheese-wrap is best een lekkere hap en ideaal om de laatste restjes in je koelkast op te maken.

Cottage cheese wrap
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

De wrap bleek zelfs al lekker op zichzelf. Terwijl ze aan het snacken was, haalde Ogechi restjes uit de koelkast: een aubergine, tomaat, een zakje rauwkost en labneh. Sindsdien heeft de wrap een vast plekje verdiend in haar repertoire.

Cottage cheese wrap
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Cottage cheese-wrap maken

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snijd de aubergine in plakjes en bestrooi met zout, zodat het vocht eruit trekt. Daardoor worden de plakjes lekker knapperig tijdens het bakken.
  3. Doe de cottage cheese, twee eieren en kruiden naar smaak in een blender. Mix vervolgens het beslag van de cottage cheese-wrap in 30 seconden glad.
  4. Giet het beslag voorzichtig op een met bakpapier beklede bakplaat en smeer het uit. Bak de wrap in 15 minuten gaar in de oven.
  5. Verhit intussen olie in een pan. Dep de aubergines goed droog en bak ze krokant, ongeveer 3 minuten per zijde.
  6. Snijd de tomaten in plakjes en breng ze op smaak met peper en zout. Mix de rauwkost eventueel met wat azijn en olie.
  7. Beleg de wrap met labneh, rauwkost, plakjes auberginetomaat en cranberries. Bestrooi de cottage cheese wrap met gedroogde munt en za’atar.
Cottage cheese wrap
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Nog meer eiwitrijke recepten:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.