Culy Homemade: corn ribs met crispy chili olie-boter
Fan van spare-ribs én van mais? Dan is dit DE snack voor jou. Deze heerlijke corn ribs met crispy chili olie-boter zijn namelijk om je vingers bij af te likken.
Zet eens wat anders op tafel tijdens een feestje of verwen jezelf met een plaat vol heerlijke snacks. Deze corn ribs zijn een instant hit, beloofd. Je maakt deze snack supermakkelijk in de oven en brengt ‘m op smaak met heerlijke boter, mayonaise en koriander.
9 x makkelijke hapjes voor bij de borrel, je verjaardag, etc
Voor dit recept gebruiken we voorgekookte mais uit de supermarkt, maar verse maiskolven kun je uiteraard ook gebruiken. Kook in dat geval zelf je mais tot de maiskolven bijna gaar zijn in een pan met water. Ook een optie: bak de rauwe corn ribs wat langer in de oven tot ze vanzelf gaar zijn.
Deze snack bereid je gemakkelijk voor zodat je de corn ribs alleen nog maar à la minute hoeft af te bakken en de toppings erop hoeft te strooien. In dit geval kiezen we voor mayonaise, maar witte kaas of sour cream is ook ontzettend lekker bij deze corn ribs.
Bereidingswijze corn ribs met crispy chili ollie-boter
- snijd de maiskolven in de lengte door de helft en die helft snijd je nog een keer door de helft zodat je partjes krijgt. Snijd dan alle partjes in twee stukken.
- Smelt de roomboter in een pan en voeg de crispy chili olie toe.
- Schenk de crispy chili olie-boter over de stukjes mais heen en meng goed door elkaar.
- Bak in een voorverwarmde oven op 180 graden Celsius voor 40 minuten.
- Haal uit de oven, leg op een bord en verdeel wat mayonaise over de corn ribs. Bestrooi als laatste met gehakte koriander en plakjes rode peper.
Meer groenterecepten:
- Culy Homemade: geroosterde knolselderijsteaks met Café de Paris boter
- Culy Homemade: bietenrisotto met Burrata en gepofte kerstomaten
- Culy Homemade: vega(n) hoofdgerecht van gevulde pompoen