Culy Basics: zelfgemaakte cordon bleu
Je hebt ze waarschijnlijk wel eens gekocht in de supermarkt: cordon bleu. Kipfilet in een krokant jasje gevuld met ham en kaas. Maar wist je dat het nog veel lekkerder is als je deze Franse klassieker zelf maakt? We laten je zien hoe ‘t moet!
Cordon bleu is een klassiek Frans kipgerecht van gepaneerde en gebakken kipfilet, gevuld met ham en kaas. Dit resulteert in een heerlijk knapperige buitenkant en een sappige binnenkant met smeltende kaas. Extra lekker met Dijon-mosterdsaus, die we ook zelf maken.
Zo maak je allerbeste zelfgemaakte cordon bleu met Dijon-mosterdsaus
- Snijd voorzichtig de kipfilets open, zodat je een dunne lap hebt. Maak ‘m vervolgens nog platter met een vleeshamer, zodat je de kipfilet straks goed kunt oprollen.
- Zet ondertussen het paneerstation klaar. Hiervoor heb je nodig: 1 bord met bloem, 1 diep bord met geklutste eieren en 1 bord met panko (of paneermeel). Voeg aan alle borden peper en zout toe, zodat iedere laag op smaak wordt gebracht.
- Leg een plakje ham in het midden van de kipfilet. Doe vervolgens de kaas erop en rol de cordon bleu dicht. Wikkel ‘m eventueel dicht met keukentouw.
- Verhit zonnebloemolie in koekenpan en zet het vuur aan.
- Bedek de cordon bleu in bloem, volg met het ei en daarna de panko. Druk goed aan en bak vervolgens in 15 minuten of tot goudbruin in de pan.
- Maak ondertussen de Dijon-mosterdsaus. Zet hiervoor een sauspan op het medium hoog vuur en smelt de boter.
- Voeg de bloem toe aan de gesmolten boter en roer goed tot het gemengd is. Giet vervolgens beetje bij beetje de melk erbij. Roer de Dijonsaus tot er geen klontjes meer zijn.
- Voeg daarna de mosterd toe samen met het knoflookpoeder, de Parmezaanse kaas en een paar draaien zwarte peper.
- Serveer de cordon bleu met een royale schep van de Dijon-mostersaus en bestrooi eventueel met wat peterselie.
Nog meer kiprecepten:
- Culy Homemade: kip in de hoed (hartige taart met kipkerrie en kersen)
- Culy Homemade: burritos met limoenkip, kokos en sriracha
- Culy Kids: kipnuggets met zelfgemaakte appelketchup