Redactie
Redactie Diner 5 dec 2015
Leestijd: 1 minuut

Coquilles met hazelnootboter

Ben jij al bezig met wat je gaat maken deze kerst? Bij Culy staat dit jaar Genieten centraal. Genieten van het koken, maar ook vooral van je tafelgenoten én het eten. Met dit recept kan dat allemaal, want het staat zo op tafel en de smaak is goddelijk!

Dit recept is afkomstig van Rudolph van Veen. Kijk op de website van 24Kitchen voor de bijbehorende video.

Stoom of kook de aardappels in de schil gaar en snijd ze vervolgens in plakjes. Haal de coquilles uit de schelp en spoel ze kort onder koud water. Droog de coquilles met keukenpapier en snijd ze eventueel in aan de bovenkant.

Maak de paddenstoelen schoon, verhit een scheut olie in een koekenpan en bak ze. Verhit een scheut olie in een nieuwe koekenpan en bak de coquilles in ongeveer twee minuten per kant.

Haal de paddenstoelen uit de pan, veeg schoon met keukenpapier en laat de boter in de pan lichtbruin kleuren. Hak de noten en voeg ze toe aan de boter.

Beleg de aardappelplakjes met de paddenstoelen. Leg hierop de coquilles. Schep de hazelnootboter over de coquilles en bestrooi met de fijngesneden bieslook.

Tip: wil je dit gerecht als amuse serveren? Laat dan de aardappels weg en serveer 1 coquille per persoon.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.