Culy Homemade: coquilles met ananassalsa
Op de Culy-redactie zijn we lichtjes geobsedeerd door het programma ‘Sergio en Axel: Van de Kaart’. Niet alleen doet het wonderen voor je humeur, het programma is ook nog eens een schat aan culinaire inspiratie. Zo is het ons altijd bijgebleven hoe Sergio in Thailand een gerechtje bereidde met oesters, ananas, limoen en vissaus: briljant. Het inspireerde ons zelfs om een gelijkaardig recept te maken, waarvan je ‘t resultaat hier aantreft. De oesters vervangen we door coquilles, de ananassalsa blijft. Coquilles met ananassalsa it is!
Wat de vissaus betreft: het loont om even te zoeken naar een exemplaar van kwaliteit. Die van Red Boat wordt gezien als de heilige graal, maar is in Nederland helaas lastig verkrijgbaar. Sowieso raden we aan om goed op de ingrediëntenlijst te letten. Hoe meer ansjovis hoe beter, zo min mogelijk zout en het liefst geen (of weinig) suiker. Als alternatief kun je trouwens ook een goede sojasaus selecteren, zoals die van Tomasu.
Coquilles met ananassalsa
Maak eerst de ananassalsa. Doe daarvoor alle ingrediënten in een kom en roer goed. Dit kun je makkelijk een dag van tevoren doen. Zet de ananassalsa in dat geval koud tot je de coquilles wil serveren.
Verhit een pan met klontje boter op hoog vuur en bak er de coquilles 1 minuut per kant in aan. Zo worden ze knapperig langs de buitenkant maar blijven ze binnenin nog zacht. Kruid af met peper en zout.
Spreid de ananassalsa uit op een schaal en schik er de coquilles bovenop. Maak de coquilles met ananassalsa af met wat extra druppels vis- of sojasaus en serveer onmiddellijk.
Meer met coquilles?
- Culy Homemade: salade met coquilles en chilimayo (Coquille Louie)
- Culy Homemade: ceviche van coquilles met munt en granaatappel
- Meloengranita met avomocajosaus en coquiljens van Vjèze Fur