Clafoutis van abrikoosjes met amandelschaafsel
Een klassiek dessert met de prefecte finishing touch uit het boek Aan de Keukentafel van Sandra Ysbrandy. Een boek dat boordevol met tips staan hoe je van elke maaltijd iets speciaals kan maken en is uitgegeven door Carrera Culinair.
Halveer de abrikozen, haal de pit eruit en verwijder voorzichtig het velletje. Doe de abrikooshelften in een kom en schenk wat amaretto eroverheen. Laat 10 minuten marineren. Verwarm de oven voor op 180 °C.
Schik de abrikooshelften met de bolle kant naar boven in de ingevette taartvorm. Bestrooi met de amandelen.
Smelt de boter op laag vuur. Klop met een handmixer of garde de eieren en de eidooier samen met de suiker tot een schuimig, dik geheel. Spatel de boter en de bloem erdoor.
Schraap de vanillezaadjes uit het vanillestokje en voeg deze toe aan het beslag. Voeg twee eetlepels van de amarettomarinade toe en roer rustig met de garde tot een mooi beslag zonder klontjes. Voeg als laatste de melk en de room toe.
Giet dit mengsel over de abrikozen in de taartvorm. Bak de clafoutis in circa 30 minuten goudbruin en gaar in de oven.
De clafoutis is warm het lekkerst. Zet de clafoutis daarom voordat je het hoofdgerecht serveert in de oven, dan is de taart mooi op temperatuur als het tijd is voor het dessert. Bestrooi de clafoutis voor het serveren met poedersuiker en amandelschaafsel.
Het boek Aan de Keukentafel van Sandra Ysbrandy bestel je hier voor €29,90.