Citroenpudding met blauwe-bessencompote
Op de blog van Caroline spotten we dit heerlijke recept voor citroenpudding met blauwe-bessencompote, oorspronkelijk afkomstig uit Delicious Magazine. Een ideaal gerecht voor als je voor gasten kookt.
Verwarm je oven voor op 180 graden en vet een ronde ovenschaal met een doorsnee van 24 centimeter en 5 centimeter diep in met boter.
Klop de eidooiers met de 75 gram suiker met een mixer licht en romig. Voeg de melk, mascarpone, citroenrasp en citroensap toe en mix er goed door. Spatel vervolgens het gezeefde zelfrijzende bakmeel erdoor.
Klop de eiwitten schuimig en voeg beetje bij beetje de twee eetlepels suiker toe. Klop de eiwitten stijf en glanzend. Voeg een derde van de eiwitten toe aan het citroenmengsel en spatel het er luchtig door. Spatel vervolgens de rest erdoor.
Giet het beslag in de vorm en zet de vorm 30-35 minuten in de oven tot het goudbruin en stevig is. Maak intussen de bessencompote: verwarm alle ingrediënten met 60 milliliter water in een steelpan (gebruik je diepvries bessen, voeg dan twee eetlepels water toe in plaats van 60 milliliter) op middelhoog vuur.
Breng aan de kook en laat 15-18 minuten zachtjes koken tot de bessen zacht zijn en het iets ingedikt is. Bestuif de citroenpudding met poedersuiker en serveer er de compote en wat opgeklopte slagroom bij.