Culy Basics: makkelijke citroencake met maanzaad en glazuur
De frisse smaak van deze citroencake met maanzaad is moeilijk te weerstaan. Een fantastisch basisrecept dat je kunt gebruiken voor feestjes, traktaties of een middagje bakken in het weekend.
Deze citroencake is altijd een favoriet. Fris met een licht zuurtje door het gebruik van citroensap én rasp. In de cake voegen we ook maanzaad toe, want citroen en maanzaad zijn een match made in heaven. Zo heb je met iedere hap een knapperige textuur. Lekker met een dikke laag glazuur er bovenop, want dat maakt deze cake helemaal af.
Recept makkelijk citroencake met maanzaad
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Meng het zelfrijzend bakmeel met het maanzaad in een kom, zet opzij terwijl je aan de slag gaat met de rest van de citroencake.
- Klop de boter luchtig samen met de suiker en het citroenrasp, doe dit zo’n 2 minuten. Hierdoor wordt de cake lekker luchtig.
- Voeg één voor één de eieren toe en klop tot een glad mengsel.
- Doe vervolgens een scheutje van de melk erbij en schep met een spatel om. Volg met een schep van de droge ingrediënten en schep opnieuw om, tot het beslag goed is gemengd. Doe daarna een scheut van het citroensap erbij en schep om. Herhaal deze stap tot de ingrediënten op zijn.
- Giet het beslag van de citroencake in een met bakpapier beklede cakevorm en zet in 1 uur in de oven, of tot de cake goudbruin is. Koel de citroencake volledig af voordat je ‘m uit de cakevorm haalt.
- Maak ondertussen het glazuur. Meng hiervoor het poedersuiker met citroen en melk in een kommetje.
- Giet zodra de citroencake is afgekoeld het glazuur eroverheen. Decoreer eventueel met extra citroenrasp.
Nog meer lekkere cakerecepten:
- Klassieke boterkoek met amandel en sinaasappel
- Culy Homemade: Victoria sponge cake (luchtige aardbeientaart met room)
- Lamingtoncake met marshmallow-botercrème van Nadiya Hussain