Citroen-maanzaadcakejes
Citroen & maanzaad is een killer combination en wordt veel gebruikt bij taarten en cakes. Van Visser Chocolade mochten we dit recept, oorspronkelijk bedacht door Sanne van de blog A Lovely Encouragement, overnemen.
Verwarm je oven voor op 200 graden en verwarm de kokosolie of boter zodat deze zacht wordt. Voeg hier de bloem, het meel, bakpoeder, baking soda en zout aan toe. Kneed goed door tot een egaal deeg. Voeg nu ook de eieren en Griekse yoghurt toe en mix goed.
Rasp de citroen en pers het sap eruit. Voeg beiden aan het beslag toe, samen met het vanille extract, maanzaad en de stevia. Rasp nu iets meer dan de helft van de witte chocolade fijn en snijd de rest in stukjes. Roer dit door het beslag.
Bekleed een muffintray met vormpjes en schep hierin het beslag. Bak de cakajes ongeveer twintig minuten of tot de bovenkant goudbruin kleurt.
Maak ondertussen de topping door het citroensap te mengen met de poedersuiker. Schep een beetje op de cakejes en smeer eventueel uit met de achterkant van een lepel. Rasp nog een beetje citroenschil en chocolade, en strooi samen met een beetje maanzaad over de cakejes.