Culy Homemade: churros chips met kaneelsuiker & chocoladesaus
Churros chips? Wat moet je je daar nou weer bij voorstellen?! Denk aan de smaken van churros, maar dan in de vorm van (tortilla-)chips. Die maken we in de oven, van naanbrood. Met een heleboel kaneelsuiker.
Voor de churros chips is het belangrijk dat je naan gebruikt zonder toegevoegde kruiden (zoals knoflook en koriander). Naturel naan dus. Die kun je in de meeste grote supermarkten wel vinden en anders bij de toko.
De kaneelsuiker voor de chips kun je kant-en-klaar kopen óf zelf maken. Gebruik dan op 100 gram kristalsuiker 1 theelepel kaneel en roer door elkaar.
De churros chips zijn zó al lekker, maar lenen zich ook perfect voor dipsausjes. Maak bijvoorbeeld een snelle homemade chocoladesaus van gesmolten pure chocolade (wit of melk kan natuurlijk ook). Of serveer met kant-en-klare salted caramel.
Zo maak je de churros chips
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Snijd de naanbroden in driehoekjes, vergelijkbaar met tortillachips. Als het goed is, kun je uit elk naanbrood 10 van die driehoekjes halen.
Bestrijk de stukjes brood aan beide kanten met gesmolten boter en haal ze door de kaneelsuiker. Leg ze naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat en zet 16 minuutjes in de oven. Keer ze halverwege om.
Als de churros chips goudbruin zijn, zijn ze klaar.
Meer zoetigheden?
- Culy Homemade: feestelijke blondies met discodip en bruine boter
- Havermoutkoekjes met maar 3 ingrediënten
- Culy Homemade: banana bread muffins (uit de blender!)