Culy Homemade: choripan (de Argentijnse hotdog met chimichurri)
Wie een aardig woordje Spaans spreekt, snapt ‘m wel: choripan is een met chorizo belegd broodje. In Spaanstalige landen als Bolivia, Argentinië en Peru is het gangbaar streetfood. Wij kopiëren dat idee graag en denken dat het deze zomer wel eens een hit bij de barbecue kan worden.
Voor choripan wordt een broodje gevuld met chimichurri (juist, die frisse groene saus) en verse chorizoworst. Chimmichurri maak je heel eenvoudig zelf in de blender; verse chorizoworst kun je scoren op de markt, bij slagers of bij Crisp.
Zo maak je choripan
Maak eerst de chimichurri. Doe daarvoor alle droge ingrediënten, behalve de ui en de Spaanse peper, in een vijzel en meng tot een gladde massa. Doe er vervolgens beetje bij beetje de olie erbij. Giet daarna de azijn erbij en roer het goed door zodat er een gladde saus ontstaat. Op het einde voeg je de ui en de Spaanse peper toe en roer je alles nog eens goed door.
Bak daarna de chorizoworsten in een hete pan (of op de barbecue).
Besmeer elk broodje met een laagje van de chimichurri en leg er de gebakken worsten op. Maak de choripan af met de tomatenblokjes en zet er onmiddellijk je tanden in.
Meer lekkere broodjes?
- Culy Homemade: dit broodje bal is een ode aan Zweedse balletjes
- Culy Homemade: vega worstenbroodjes met biermayo
- Culy Homemade: makkelijke pestobroodjes voor bij de borrel