Chocoladetruffels met sojasaus van Kikkoman
Weet je wel, die lekkere Japanse sauzen van Kikkoman? Hun sojasaus is wereldberoemd. Onmisbaar bij de sushi, heerlijk in de ramen, of bij zalm. Maar wist je dat je er ook een tof zoet gerecht mee kunt maken? Wij maken vandaag chocoladetruffels met sojasaus.
Chocoladerepen, chocolademelk, chocoladetaart… Van alles met chocolade worden wij hartstikke blij. Het zal je daarom ook vast niet verbazen dat we ontzettend enthousiast werden van dit recept: chocoladetruffels met sojasaus. Klinkt misschien een beetje gek, maar wacht maar tot je ze proeft.
En no worries, het is lekker makkelijk te maken. Je moet alleen wel eventjes wachten. Maar goed, dan heb je ook wat.
Zo maak je de chocoladetruffels met sojasaus
Bereidingstijd: 2 uur en 20 minuten.
Hak de chocolade in grove stukken en smelt het au bain-marie.
Voeg de room en de sojasaus toe aan de gesmolten chocolade en roer tot het een glad mengsel is.
Giet het smeuïge chocolademengsel in een met folie beklede ijsblokjesvorm (ongeveer 10 x 10 centimeter), dek het af en laat dit minimaal 2 uur in de koelkast afkoelen.
Als de chocola hard is, kun je de truffels voorzichtig losmaken van de vorm.
Bestrooi ze met cacaopoeder en serveer ze met verse bessen en met munt.
Er zijn nog veel meer recepten die je kunt maken met de sauzen van Kikkoman. Je kunt ze allemaal vinden op de website.
Meer chocolicious recepten:
- Chocoladetruffels met Baileys
- Chocolade pindakaas lavacakes van Tasty
- Vegan chocoladetruffels met cashewnoten en abrikozen