Chocolademousse met rozemarijn
Deze overheerlijke chocolademousse met rozemarijn aten wij als dessert met kerstmis. Een absolute aanrader!
Breng de melk met enkele naaldjes rozemarijn aan de kook. Draai het vuur uit en laat het mengsel even staan. Smelt de chocolade in twee minuten in de magnetron op laag vermogen, roer af en toe. Is de chocolade niet helemaal gesmolten, verwarm dan nog een (aantal) keer op dezelfde stand voor twintig seconden.
Zeef de naaldjes uit de melk en laat de melk op laag vuur lauwwarm worden. Roer de gesmolten chocolade erdoor. Zet de pan in een bak met ijskoud water en laat het chocolademengsel afkoelen en dik en lobbig worden. Dit duurt ongeveer een kwartier.
Klop de slagroom bijna stijf met de suiker en een mespunt keukenzout. Schep in delen door het chocolademengsel. Verdeel over vier schaaltjes en strijk de bovenkant glad.
Leg er enkele korrels zeezout en twee naaldjes rozemarijn op en laat de mousse een uur in de koelkast opstijven.
Je kunt de chocolademousse een dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.