Chocolade-tahin softijs uit ‘Snel Arabisch’ (zonder ijsmachine)
Het kost je maximaal 30 minuten om de gerechten uit ‘Snel Arabisch’ op tafel te zetten. Met zijn nieuwe kookboek geeft Mounir Toub je inspiratie voor de heerlijkste Arabische gerechten, met een snelle Mounir-twist. Wist je bijvoorbeeld dat je dit chocolade-tahin softijs helemaal kunt maken zonder ijsmachine?
Mounir: “Een ijsmachine is een prachtig hebbeding voor iedere chef en kookliefhebber, maar als je dit recept eenmaal hebt geprobeerd kan die machine de deur uit. Het enige wat je nodig hebt voor fantastisch chocolade-tahin-ijs zijn een vriezer en keukenmachine!”
Chocolade-tahin softijs
1. Doe de bananen, tahin, cacao en yoghurt in een keukenmachine en maal tot een glad mengsel.
2. Doe het ijs in een spuitzak met kartelmondje en leg deze 10 minuten in de vriezer, zodat het ijs steviger wordt en je het straks kunt opspuiten.
3. Spuit het ijs in de hoorntjes, strooi de gehakte nootjes erover en besprenkel met de karamelsaus.
TIP
Vries de bananen zonder schil in, want de bevroren schil krijg je er moeilijk af – bijna een onmogelijk klusje!
Toub tip: in plaats van ijshoorntjes kun je ook wafels gebruiken.
Snel Arabisch van Chef Toub (Kosmos Uitgevers) is nu te koop voor € 24,95.
Meer recepten van Mounir Toub:
- Lekker Arabisch: tabouleh van Mounir Toub
- Falafelwafel met rode-bietensalade uit ‘Snel Arabisch’
- Gevuld Turks brood uit ‘Snel Arabisch’