Culy Homemade: Chirashi bowl (gezonde Japanse rijstbowl met vis)
Een chirashi bowl is een heerlijk Japans gerecht dat bestaat uit sushirijst bedekt met verschillende soorten verse vis, groenten en andere smaakvolle toppings. Super eenvoudig en ook nog lekker gezond.
Wat is die Chirashi bowl toch een kleurrijk kunstwerk. Perfect gebalanceerd met sushirijst, al je favoriete vissoorten, avocado en een frisse komkommersalade.
Wij kiezen hier voor rauwe zalm en tonijn, gekookte garnalen en zalmeitjes. Je kunt de bowl zo gek maken als je zelf wil, en andere toppings toevoegen.
https://www.culy.nl/recepten/chirashi-japanse-sushibowl/
Zo maak je zelf een chirashi bowl
- Begin met het bereiden van de sushirijst. Spoel de sushirijst grondig onder koud water totdat het water helder is. Kook vervolgens de rijst volgens de instructies op de verpakking.
- Meng rijstazijn, suiker en zout in een kom en verwarm in een steelpannetje totdat de suiker is opgelost.
- Meng het azijnmengsel voorzichtig door de gekookte rijst en laat het afkoelen.
- Meng de plakjes komkommer met sojasaus, mirin en suiker. Zet opzij terwijl je verder gaat met de rest van de Chirashi toppings.
- Verhit een scheutje olie in koekenpan op het vuur en bak een omelet met de geklutste eieren.
- Haal de omelet uit de pan en snijd in reepjes.
- Verdeel de rijst over 4 kommen. Verdeel daarna alle toppings over de kommen, met de avocado in het midden.
- Bestrooi de chirashi bowl tot slot met sesamzaadjes.
@culynl Fan van sushi (jaaa!)? Maak dan ook eens een Japanse chirashibowl! #chirashi #japanesefood #japans #japanseten #bowl #recept
Nog meer gezonde bowls:
- Culy Homemade: gezonde gyoza bowl (klaar in 15 minuten!)
- Culy Homemade: simpele zalmbowl met bietjes, avocado en sambalmayonaise
- Culy Homemade: sticky tofu rijstbowl met paksoi in sesam-gembersaus