Melvin Sturm
Melvin Sturm Recepten 14 mrt 2025
Leestijd: 2 minuten

Chipstoren van naturel chips, manchego, ibericoham en hot honey

Deze chipstoren van naturel chips klinkt misschien over the top, maar voor je een oordeel velt: proef hem eerst. Wij bewandelden dezelfde route en kunnen je verzekeren: dit is de eerste gast die we uitnodigen voor ons feestje.

Kooktijd 15 minuten

Ingrediënten

Voor 4 personen:
  • 1 eetlepel aioli
  • 1 eetlepel yoghurt
  • 20 gram roomboter
  • 2 eetlepels hete honing / hot honey (te koop bij speciaalzaken)
  • 200 gram robuuste naturel chips
  • 35 gram ibericoham
  • Stukje manchego om te raspen
  • Snufje zout
Direct in je mandje bij:
Beoordeling
4.3 / 5 sterren. 3 x beoordeeld.

De chipstoren (we schreven onlangs al over deze makkelijke borrelhap) heeft namelijk alles waar je van droomt. De naturel chips wordt gecoat in een heerlijk mengsel van hete honing en gesmolten boter(!).

Alsof dat niet genoeg is, versieren we het geheel rijkelijk met ibericoham en verse manchego die als een verse sneeuwbui over een prachtige skipiste is getrokken.

Verrassende dipsaus

Zitten de toppings dan alleen maar bovenop de toren? Geen paniek; aan alles is gedacht, want wie op de bodem van de schaal komt vindt er een verrassende dipsaus zodat ieder chipje precies krijgt wat het verdient en je écht tot de laatste kruimel kunt genieten. Dus, ben je al overtuigd?

chipstoren van naturelchips
Bron: Melvin Sturm voor Culy

Zo maak je een chipstoren van naturel chips

  1. Meng voor de saus 1 eetlepel aioli met 1 eetlepel yoghurt.
  2. Smelt in een steelplan de roomboter, de hete honing en een snufje zout tot het plakkerig is en aan de achterkant van een lepel blijft plakken. Roer er dan een eetlepel water doorheen en meng tot een gladde emulsie.
  3. Schenk de saus in een grote schaal of kom en stort de chips daar bovenop. Hussel alles goed door elkaar heen zodat alle naturel chips gecoat is in een dun laagje van de emulsie. Werk snel, want de honing wordt snel hard.
  4. Verdeel het aioli-yoghurtmengsel over de bodem van een diep bord.
  5. Stapel daar bovenop de chips tot een zo hoog mogelijke toren.
  6. Verdeel de plakjes iberiocoham rondom de toren.
  7. Rasp de manchego over de chipstoren heen tot alles bedekt is.
  8. Serveer direct vanuit de schaal!
chipstoren van naturelchips
Bron: Melvin Sturm voor Culy

Meer snackrecepten:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.