Culy Homemade: Chinese tomatensoep met kip en taugé
Aan soepen bij Culy geen gebrek, maar gek genoeg hadden we nog geen Chinese tomatensoep. Tot nu, want met dit recept heb je voor eens en voor altijd een praktisch methode voor de restaurantklassieker te pakken.
En als je weet dat er naast tomaat ook kip en rijstnoedels gebruikt worden, dan kun je deze Chinese tomatensoep gerust als volwaardige maaltijd zien. Zit je met grote eters, kook dan gerust wat extra rijstvermicelli.
Chinese tomatensoep
- Breng de kippenbouillon aan de kook. Kook de kippendijen gaar in de kippenbouillon en schep uit de pan. Laat eventjes afkoelen en pluk de kip uit elkaar in hapklare stukjes. Leg apart.
- Laat de bouillon op het vuur staan en voeg de gember, sojasaus, tomatenpuree en de suiker toe. Roer goed en laat op zacht vuur inkoken. Roer af en toe met een garde. Proef of de soep in balans is. Mis je zout, voeg dan extra sojasaus toe; mis je zoet, voeg dan extra suiker toe.
- Vul ondertussen je waterkoker en zet ‘m aan. Schenk het gekookte water op de rijstvermicelli (bijvoorbeeld in een grote mengkom) en laat de vermicelli garen. Giet de noodles daarna af en verdeel ze over kommen.
- Verdeel ook de stukjes kip over de kommen en schep er de Chinese tomatensoep op.
- Maak de Chinese tomatensoep af met taugé, tomatenblokjes en bosui.
Meer Chinese recepten?
- Chinese bami goreng uit Chin. Ind. Rest. kookboek
- Babi pangang uit Chin. Ind. Rest. kookboek
- Culy Homemade: snelle Chinese wontonsoep