Culy Homemade: Chinees gehakt met erwtjes
Dankzij de rijstwijn, oestersaus, sesamolie en sojasaus krijgt dit gerecht van gehakt met erwtjes een typische Chinese smaak. Lekker met witte rijst.
Als je de basisingrediënten in de Aziatische keuken in je voorraadkastje hebt staan, heb je dit gerecht binnen no time op tafel staan. Zo niet, haast je dan naar een Aziatische supermarkt en sla ze in, want met deze ingrediënten maak je nog veel meer lekkere recepten (die je op Culy vindt, uiteraard).
Zo maak je Chinees gehakt met erwtjes
Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Giet af en laat staan met het deksel op de pan. Zo blijft de rijst nog een tijd warm.
Verhit de olie in een wok op hoog vuur en bak hierin het gehakt rul met een snuf witte peper naar smaak, de knoflook- en uienpoeder. Voeg de rijstwijn toe en roer goed door.
Schenk er dan de bouillon bij samen met de oestersaus, sojasaus en donkere sojasaus en laat 10 minuten op zacht vuur pruttelen.
Roer er de erwten door tot ze warm zijn en voeg daarna de sesamolie toe. Als laatste roer je de bloem met water door het gehaktmengsel en laat je het nog 1 minuut pruttelen. Kruid eventueel nog af met een snuif witte peper.
Meer Chinese recepten:
- Noodles met bolognesesaus op Chinese wijze
- Buikspek in bier op Chinese wijze
- Snelle Chinese wontonsoep