Halleluja: appeltaart voor het ontbijt
Appeltaart dient als perfecte verwennerij bij een koffietje op het terras, tijdens een verjaardag en vanaf nu… als je nieuwe lievelingsontbijt. De chicks van Chickslovefood bakten een verrassend lekker recept voor ontbijt-appeltaart die jij vanaf nu het liefst elke ochtend voorgezet krijgt. Yum.
Het ontbijt kan je dag wel degelijk maken of breken. Doe jezelf een plezier en start de dag met iets dat je gigantisch lekker vindt en waar je je de avond van tevoren al op kunt verheugen. Dan begin je nét even wat lekkerder aan je dag. Wij mogen het volgende recept van Chicklovefood met je delen uit hun nieuwe kookboek de ‘Ovenbijbel’. Deze keer een gezond baksel: appeltaart voor het ontbijt.
Chickslovefood schreven de ‘Ovenbijbel’
De dames van Chickslovefood staan bekend om hun toegankelijke recepten waar iedereen zich in kan vinden. Ze hebben al heel wat ovenrecepturen op hun naam staan waar een boekwerk van te maken viel. En dat deden ze. Het resultaat: de ‘Ovenbijbel’.
Dit kookboek is gevuld met alle favoriete ovenreceptjes van schrijfsters Nina en Elise. Je vindt hier ovenschotels, hartige taarten, stoomoven- en traybake-recepten in terug die allemaal gemakkelijk te maken zijn. Deze chicks do love food, want dit nieuwe kookboek gaat ook jouw oven flink aan het werk zetten!
Chickslovefood: “Maak van je ontbijt een gigantisch feest door taart te serveren! Origineel, maar vooral gewoon heel erg lekker.”
Appeltaart als ontbijt: feest!
Verwarm de oven voor tot 170 °C en bedek de bodem van een springvorm (wij gebruiken een vorm van 24 centimeter) met bakpapier. Vet de zijkanten in met wat olie. Doe 150 gram van de havervlokken in een keuken-machine en maal fijn tot meel. Smelt de kokosolie in een steelpannetje. Doe het havermeel met de overgebleven haver-vlokken, 4 eetlepels honing en de kokosolie in een kom en kneed met je handen tot een deegbal.
Druk het deeg uit over de bodem van de spring-vorm. Zorg dat de hele bodem bedekt is en het deeg aan de randen 2 centimeter omhoogkomt. Zet de taartbodem in de oven en bak in 20 minuten goudbruin en knapperig. Haal de bodem uit de oven en laat afkoelen. Schil ondertussen de appels en snijd in plakjes.
Verwarm een scheutje olie in de koekenpan en bak de appel met de kaneel en de rozijnen zo’n 5 minuten op laag vuur. Meng ondertussen de kwark met de rest van de honing. Verdeel de kwark over de bodem en maak af met de appel en de rozijnen.
Ovenbijbel van Chickslovefood (Carrera Culinair) is vanaf 23 september te koop voor € 33,99.
Meer recepten met appel:
- Rijstepap met gekarameliseerde appeltjes
- Pompoenlasagne met appeltjes, amandelen & Parmezaanse kaas
- Trifle met appel