Culy Homemade: herfstige cheesecake repen met pompoen
In de VS kijken ze er helemaal niet van op om pompoen te gebruiken als ingrediënt in zoete baksels. Hier is het principe nog niet zó erg ingeburgerd, maar geloof ons: het is echt een heel goed idee. In deze cheesecake repen geeft de pompoen het gebak een volwassen, herfstige smaak.
Voor dit recept moet je wel even een beetje pompoenpuree in huis hebben. Dat wordt dus óf een restje opmaken, of zelf eventjes maken. Dat is trouwens heel simpel: kook wat blokjes pompoen gedurende 10 minuten, giet ze af en pureer ze. Zo gemakkelijk is het!
> Tip: pompoen snijden wordt easy peasy met deze handige trucs
Cheesecake repen met pompoen
Verwarm de oven voor op 175 graden. Leg een vel bakpapier in een ovenschaal van ongeveer 23 bij 33 cm.
Doe alle ingrediënten voor de bodem in een kom en mix door elkaar met een lepel. Verdeel over de bodem van de ovenschaal, druk aan en bak 10 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de schaal afkoelen maar zet de oven niet uit.
Maak nu de pompoenvulling door alle ingrediënten in een mengkom te mengen tot een homogene massa. Zet apart.
Schep in een andere kom de eieren en de suiker door de roomkaas met een spatel tot het een egale massa wordt.
Stort eerst de pompoenvulling over de bodem en vervolgens de roomkaasvulling.
Bak nu 35-40 minuten in de warme oven. Zet de oven uit, open de deur van de oven een klein beetje en laat de cheesecake repen nog 30 minuten in de oven staan om af te koelen.
Haal uit de oven, bedek met een vel bakpapier en zet minstens 4 uur in de koelkast. Daarna kun je de cheesecake repen snijden en serveren.
Meer herfst recepten?
- 3 x de lekkerste wijnen voor de herfst (proef het seizoen in je glas!)
- Culy’s 10 favoriete soepen voor de herfst
- Culy Homemade: pompoengratin met salie en Parmezaanse kaas