Kruidige Chana masala: een stevige curry met een pittige bite
ls je trek hebt in een lekkere curry, moet je bij Machteld Smid zijn. Deze kookboekenauteur weet namelijk precies hoe je de allerlekkerste curry’s maakt. Haar nieuwe boek Curry’s – de heerlijkste comfort food recepten – staat dan ook vol met de heerlijkste recepten voor dit fijne comfort food. Zoals dit recept voor Chana masala: een stevige curry met een pittige bite.
Deze vegetarische curry wordt helemaal lekker met wat zelfgemaakt naanbrood erbij. Overigens vind je in Curry’s nog veel meer heerlijke curry recepten, zoals een spicy bloemkoolcurry met kikkererwten. Probeer ze allemaal!
Zo maak je deze curry
Spoel de kikkererwten af in een vergiet. Doe ze daarna in een grote pan met 400 milliliter water en een beetje zout. Breng aan de kook, haal de pan van het vuur en zet opzij. Laat het water bij de kikkererwten in de pan.
Doe uien, knoflook, gember en chilipepers in een blender en pureer ze grof. Doe de olie in een hoge (braad)pan en bak het uienmengsel op zacht vuur aan. Blijf roeren.
Voeg na circa 5 minuten, als het uienmengsel glazig is, koriander, komijn, chili, kurkuma en garam masala toe. Bak even mee en doe er wat kookwater van de kikkererwten bij om te voorkomen dat het mengsel aanbakt.
Voeg de tomatenblokjes toe en nog wat water. Druk de tomatenblokjes zo veel mogelijk plat met de bolle kant van een pollepel. Doe er dan de kikkererwten bij samen met het kookwater, breng aan de kook en laat circa 20 minuten zachtjes pruttelen.
Voeg tot slot het citroensap toe en breng op smaak met zout en peper. Garneer met de korianderblaadjes.
Serveer met het naanbrood.
Curry’s – de heerlijkste comfort food recepten – van Machteld Smid (Karakter Uitgevers) ligt nú in de boekhandel voor € 9,99 euro.