Culy Basics: basisrecept champignonsoep
Om de zoveel tijd steken verlangens naar champignonsoep bij ons de Culy-koppen op. Gelukkig is het maken ervan geen hogere wiskunde, maar zoals steeds een kwestie van een goed basis recept. En dat menen we gevonden te hebben!
Had je het al opgemerkt? Op de redactie doen we ons best om steeds vaker een recept onder de noemer Culy Basics te ontwikkelen. Van de allerlekkerste aardappelpuree tot perfecte zandkoekjes én dit basis recept voor champignonsoep dus. Wij geloven erin dat dit soort basisrecepten onmisbaar zijn in elk repertoire. Doe er je voordeel mee!
Champignonsoep basis recept
- Verhit een klont boter op medium vuur en bak de fijn gesnipperde sjalot tot deze glazig is. Draai het vuur hoger en voeg de verkruimelde paddenstoelen toe. Tip: snijd een paar paddenstoelen in mooie plakjes en vis deze uit de pan, deze kun je straks gebruiken bij de afwerking. Bak tot de paddenstoelen mooi knapperig zijn en voeg de knoflook toe. Bak nog een minuutje mee.
- Voeg de aardappelblokjes, groentebouillon en de room toe (bewaar een beetje room voor de afwerking) en laat een kwartiertje zachtjes pruttelen.
- Mix met de staafmixer tot een mooie gladde soep. Is de champignonsoep wat te dik, voeg dan een klein beetje water toe. Breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel de champignonsoep over kommen en maak af met een scheutje room, de paddenstoelen (optioneel) en wat verse peterselie.
Meer handige basisrecepten voor in je repertoire:
- Culy Basics: het allerbeste basisrecept voor broccolisoep
- Culy Homemade: een basisrecept voor crème brûlée
- Culy Homemade: basisrecept voor risotto uit de snelkookpan