Carrotcakekoekjes met roomkaas uit het nieuwste boek van Donna Hay
Bestselling kookboekveteraan Donna Hay heeft wederom een musthave exemplaar uitgebracht voor op de verlanglijst. ‘One Pan Perfect’ staat boordevol recepten die stuk voor stuk vers, snel, eenvoudig én verrukkelijk zijn, gemaakt in slechts één pan, ovenschotel of plaat. Zoals dit goddelijke recept voor carrotcakekoekjes met roomkaas: verslavend lekker als je het ons vraagt.
One Pan Perfect
“Alles wat je zo lekker vindt aan carrotcake, maar dan in de vorm van een koekje: knapperig van buiten, zacht van binnen, met een dot citroenroomkaas. Graag gedaan.”
Met ‘One Pan Perfect’ laat Donna Hay je dromen in vervulling gaan. Van een doordeweekse maaltijd tot een onvergetelijke weekendklassieker: in haar nieuwste kookboek blinkt het Australische icoon uit in eenvoudige eenpansgerechten met spectaculaire presentatie.
Naast de vele recepten vind je handige tips, tricks én QR codes voor eventuele live support van Donna herself. Want minimale moeite en maxime smaak; dat willen we toch allemaal?
Carrotcakekoekjes met roomkaas van Donna Hay
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Roer in een kom de havervlokken, het amandelmeel, de suiker, het volkorenmeel, bakpoeder, de kaneel, gember, pecannoten en rozijnen door elkaar.
Roer de wortel, het ei en de olie erdoor.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en laat daar 12 keer 2 eetlepels van het koekjesbeslag op vallen. Druk ze een beetje plat.
Bak de koekjes 25 minuten, of tot ze lichtbruin zijn. Laat ze op de bakplaat afkoelen.
Doe voor de roomkaasvulling de roomkaas, citroenschil en poedersuiker in de keukenmachine en draai tot je een glad geheel hebt.
Plak voor het opdienen zes keer twee carrotcakekoekjes aan elkaar met de roomkaasvulling.
Deze koekjes zijn trouwens ook erg lekker zonder de roomkaasvulling – aan jou de keus.
> One Pan Perfect van Donna Hay (Uitgeverij Spectrum) is (online) te koop voor € 32,99,-