Culy Homemade: pittige chili crisp-carbonara
Laat het aan queen Nigella over om ons een fantastisch doordeweeks recept aan te raden, dat we de afgelopen tijd vaker hebben gemaakt dan we willen toegeven. Dit chili crisp carbonara-recept wordt jouw nieuwe favoriet!
In een klassiek carbonara-recept gaat geen room, want de romigheid ontstaat wanneer de eidooiers worden gemengd met het vet van het spek.
Deze chili crisp-carbonara is extra romig omdat we ‘m graag serveren met een ingelegde eidooier in sojasaus. Je kunt er ook voor kiezen om alleen een eidooier (zonder de sojasaus) toe te voegen, of laat ‘m weg!
Spek-taculair spekjesoverzicht: van ontbijtspek tot guanciale
Carbonara-recept met chili crisp
- Maak van te voren de ingelegde eidooiers. Voeg de eidooiers toe aan een kom en giet de sojasaus eroverheen. Zorg dat ze onderstaan, en voeg eventueel keukenpapier toe, dat zuigt wat van de sojasaus op, waardoor ze worden bedekt. Doe dit uiterlijk 1 uur voordat je begint aan het carbonara recept.
- Zet een pan met gezouten water op het vuur en voeg de buccatini toe. Kook deze al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verwarm een koekenpan op laag vuur. Voeg de blokjes spek toe en bak deze ongeveer 5 minuten, tot het spek krokant en knapperig is. Haal de pan van het vuur.
- Maak de saus van de carbonara. Breek de eieren, en voeg de eidooiers toe aan een grote kom. Rasp daarboven de Pecorino. Voeg ook de chili crisp toe. Giet een eetlepel van het vet van het spek erbij en meng tot een gladde saus. Doe hierbij een schep van het pastawater en meng opnieuw.
- Voeg de gekookte buccatini en het gebakken spek toe en schep het geheel goed om
- Verdeel de chili crisp-carbonara over de borden en bestrooi met extra Pecorino Romano. Maak het carbonara-recept af met de (sojasaus)eidooiers en een paar flinke draaien zwarte peper.
Nog meer carbonararecepten:
- Culy Homemade: snelle noodles carbonara (met maar 5 ingrediënten)
- Culy Basics: de perfecte pasta carbonara
- Culy Homemade: lasagne carbonara om je vingers bij af te likken