Caprese eitjes uit de oven
Eindelijk is -ie er: het Uit Pauline’s Keuken kookboek. En wij mogen haar heerlijke recept voor caprese eitjes uit de oven aan jullie doorgeven. Een geweldig ontbijtje, helemaal voor jezelf.
Pauline: “Stiekem ben ik zelf helemaal niet zo dol op eieren. Maar zo af en toe vind ik een eitje uit de oven wel lekker. Ik heb alleen één regel, er moet kaas op zitten. Want alles is nou eenmaal beter met kaas…”
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een klein ovenschaaltje in met wat olijfolie. Breek de eitjes in het schaaltje en breng ze op smaak met wat peper en zout.
Snij de cherrytomaatjes doormidden en verdeel ze over de eieren. Scheur de mozzarella in stukken en leg dit op de eieren.
Bak de eitjes in ongeveer 10 – 12 minuten gaar. Ze zijn klaar als het eiwit gestold is. Het lekkerste is als de dooier nog een beetje zacht is. Garneer met wat verse basilicum.
Uit Pauline’s Keuken is vanaf nu overal te koop voor € 19,95.