Culy Homemade: cannelloni met gehakt, ricotta en spinazie
Deze cannelloni met gehakt, ricotta en spinazie ziet er misschien niet zo mooi uit, de smaak stelt niet teleur. Lees: wij konden niet stoppen met ervan te eten. Dat zegt genoeg.
De cannelloni met gehakt vullen gaat met een spuitzak of gewoon met theelepels en een beetje hulp van je vingers. Dat is meteen het enige werkje dat je aan dit recept hebt, verder hoef je niet zo heel erg veel te doen. Ook wel ‘ns lekker!
Cannelloni met gehakt, ricotta en spinazie
- Verwarm de oven voor tot 180 graden.
- Neem er een mengkom bij en meng het gehakt met de spinazie, de ricotta en de helft van de gehakte hazelnoten. Breng op smaak met zout en flink wat verse peper
- Vul de cannelloni met dit mengsel en leg ze in een grote ovenschaal.
- Roer de melk met de tijm, de parmezaan en een flinke snuf nootmuskaat en schenk dit mengsel over de cannelloni met gehakt.
- Verdeel de klontjes boter en de resterende hazelnoten over de rest en plaats 30 minuten in de warme oven.
- Verdeel de cannelloni met gehakt over borden en serveer met wat rucola.
Meer pasta?
- Alles over pasta alla gricia: een icoon uit de Romeinse keuken
- Culy Homemade: pasta alla vodka met pompoen
- Culy Homemade: pasta vongole met bruine boter en broodkruim