Californische lunchbowl met in kurkuma gepocheerde eieren
Donal Skehan levert met deze Californische lunchbowl het perfecte recept af voor een warme zomerdag. Officieel een lunchgerecht (de naam gaf het al weg natuurlijk…), maar ook voedzaam en lekker genoeg om door te gaan voor een licht diner. Hoe dan ook zul je de kom helemaal aflikken.
De Ierse tv-chef levert met Meals in Minutes weer zo’n must-have boek af, bomvol makkelijke doordeweekse recepten. Van makkelijke harissavis uit de oven met krieltjes tot aan kleverige lamsbiefstukjes met ras el hanout: de recepten zijn snel, smaakvol en passen perfect in de tijdsgeest.
Lees ook: Culy luncht met Donal Skehan: de Ierse Jamie Oliver
Donal: “Een van mijn favoriete cafés is de gezondheidsbewuste Honey Hi in Los Angeles, waar ze deze bowls met in kurkuma gepocheerde eieren serveren. Hoewel graanbowls een wat slechte reputatie hadden omdat ze nogal modieus waren, zijn ze snel te maken en erg lekker.
Ik grijp dit soort lunches of avondeten graag aan om de koelkast uit te mesten; bijna alles wat je lekker lijkt kan erin: gegrilde groenten, vleesrestjes, zoetzure komkommer… En panklare granen en linzen zijn enorm tijdbesparend!”
Zo maak je deze Californische lunchbowl
Breng in een sauspan 5-7 cm water aan de kook, voeg de kurkuma en azijn toe en temper het vuur, zodat de inhoud van de pan heel zachtjes kookt.
Verwarm intussen de granen volgens de aanwijzingen op de verpakking en verdeel ze over 4 kommen. Verdeel de avocado, rodekool en rucola erover.
Maak de dressing: meng de wittewijnazijn, het limoensap, de knoflook en peper en zout in een kom, klop geleidelijk de olie erdoor en roer de bieslook erdoor. Sprenkel de dressing over de granen, avocado en kool.
Pocheer de eieren 2-3 minuten in de sauspan met zacht kokend water tot ze gestold maar nog zacht zijn. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en bekroon elke kom met een ei. Strooi de dukkah erover en dien onmiddellijk op.
Meals in minutes van Donald Skehan ligt nú in de (digitale) boekhandel voor € 25,99 en bestel je hier.