Culy Kids: samen kleurrijke cakepops maken (leuk om uit te delen!)
Deze kleine bolletjes cake op een stokje met gesmolten chocolate en sprinkles zijn net engeltjes die bij jou in de keuken terecht zijn gekomen. Cakepops zijn een verschrikkelijk leuk werkje om samen met jouw engeltjes (of om drukke engeltjes bezig te houden) te doen. Eentje waarbij je regelmatig je vingers kunt aflikken, yay!
Soorten cake
In dit recept hebben zijn er restjes cake gebruikt, maar als voorbereiding niet je sterkste punt is (of je hebt geen restjes cake), mag je ook kant en klare cake gebruiken.
Wil je deze cakepops nog meer laten shinen? Dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen om red velvetcake te gebruiken. Of spekkoekcake, cake van bloedsinaasappel, appelcake of marmercake. Opties genoeg!
Hoe maak je de cakepops
Verkruimel de cake in een blender of hakmolen en meng deze met de roomkaas, roomboter en poedersuiker tot een dikke massa. Vorm hier balletjes van en steek er een stokje in. Leg op een stukje bakpapier en vervolgens in de diepvries voor ongeveer 2 uur.
Leg de chocolade in een hittebestendige kom en zet deze op een pan met kokend water. Smelt de chocolade en rol de balletjes erdoor. Laat kort uitdruipen. Rol vervolgens door de sprinkles naar keuze en laat opdrogen.
Tip: snijd een sinaasappel of appel doormidden en draai deze om. Pak in met aluminiumfolie. Prik er een paar gaatjes in, dan kunnen de cakepops daarin drogen.
O, en maak jij één van onze recepten klaar komende week? Maak er een foto van, deel deze op je stories (of je Insta-grid) met #culyhomemade en @culynl en wij delen jouw foto via ons Instagram-account!