Culy Homemade: cacio e pepe lasagne
Deze cacio e pepe lasagne is comfort food ten top (hallo baal- of katerdagen!). De sleutelwoorden zijn hier – zoals bij traditionele cacio e pepe – pecorino en vers gemalen zwarte peper. Meer heb je in feite zelfs al bijna niet meer nodig…
En heb je nog wat over? Vries het in. Want als er íéts is waar wij gelukkig van worden, dan is het wel om op luie dagen zo’n portie heerlijks in de vriezer aan te treffen.
Zo maak je de cacio e pepe lasagne
Verwarm de oven voor op 230 graden. Vet een ovenschaal in met olijfolie.
Breng een ruime pan met water aan de kook en geef het water een royale snuf zout. Kook de lasagnevellen al dente in het gezouten water. Giet af.
Mix de ricotta met de mozzarella, 125 gram geraspte Pecorino en een flinke snuf zwarte peper in een mengkom. Proef en voeg naar smaak nog meer zwarte peper toe: hier moet je niet te zuinig mee zijn.
Smeer een laag je van het mengsel uit op de bodem en leg de lasagnevellen erop. Smeer er opnieuw een laag van het kaasmengsel op en bouw de lasagne zo verder op. Eindig met een extra laagje gemalen Pecorino, een scheut olijfolie en nog wat extra zwarte peper.
Zet de cacio e pepe lasagne gedurende 10 minuten in de warme oven tot de kaas goudbruin kleurt. Werk af met de verse peterselie.
Meer recepten voor lasagne?
- Culy Homemade: aubergine lasagne met gehakt, feta en pistache
- Lasagne met ricotta, spinazie en worst
- Culy Homemade: open lasagne met mais, rivierkreeft en dragon
O, en maak jij één van onze recepten klaar komende week? Maak er een foto van, deel deze op je stories (of je Insta-grid) met #culyhomemade en @culynl en wij delen jouw foto via ons Instagram-account!