Culy Homemade: makkelijk butter chicken-recept voor doordeweeks
Butter chicken is bij velen dé favoriet om af te halen. Maar wist je dat je dit comfortfood gemakkelijk zelf kunt maken? Dit butter chicken-recept is daardoor perfect voor een doordeweekse dag.
Butter chicken is precies zo’n gerecht waar je zin in hebt na een lange dag. De Indiase smaakbom is gelukkig eenvoudig te maken. Je maakt namelijk alles in één pan en hoeft alleen maar te wachten tot alle smaken zijn samengevloeid.
Bij dit recept is het heerlijk om ingelegde rode ui te eten. Ook dat staat binnen mum van tijd op tafel. Wij gebruikten dit recept voor ingelegde rode ui voor bij deze butter chicken.
Butter chicken recept:
- Snijd de kippendij in blokjes.
- Meng de kip samen met de yoghurt, de garam masala en het sap van de limoen in een kom. Het lekkerste is om het geheel een paar uur te laten marineren, maar je kunt het ook direct gebruiken.
- Verwarm voor de saus de roomboter in een braadpan.
- Voeg de garam masala, het chilipoeder, de geraspte gember en de knoflookpuree toe aan de boter en bak zo’n 2 minuten mee.
- Snijd de uien in dunne halve ringen en voeg toe aan de pan. Bak tot ze glazig en zacht zijn.
- Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 minuut mee.
- Schenk de room in de pan en voeg de cashewnoten toe. Laat op laag vuur sudderen tot de noten zacht zijn.
- Pureer de saus glad met een staafmixer.
- Voeg de kip inclusief marinade toe aan de pan. Laat op laag vuur meestoven voor circa 10 minuten of tot de kip gaar is.
- Laat de saus inkoken als je ‘m te dun vindt of voeg wat water toe als ‘ie dunner moet.
- Serveer met rijst, naan, koriander en ingelegde rode ui.
Meer Indiase recepten:
- Het themadiner: een compleet Indiaas menu
- Snelle en smaakvolle spinaziesoep met kokosmelk
- Vegetarische Indiase pompoencurry