Culy Homemade: simpele burritos met maar 10 ingredienten (in 30 minuten klaar!)
Burritos zijn altijd een goed idee, en je kunt ze zo uitgebreid maken als je wilt. Nu we weer terug in het ritme komen, kiezen we voor dit handige burritos recept maar met 10 ingrediënten. Yes: deze simpele burritos zijn ook nog eens in 30 minuten klaar!
Dit burritos recept is een knaller voor doordeweeks. Niet alleen is het onwijs makkelijk om te maken, het is ook een ideaal eenpansgerecht waarmee je hele legers kunt voeden. Met burritos maak je sowieso iedereen blij, je stopt ze immers vol met al je favoriete toppings om vervolgens zo uit ‘t vuistje eten.
Burritos recept
- Zet een hapjespan op het vuur en voeg de olie toe. Doe de ui in de pan en fruit 3 minuten aan. Volg met de knoflook en bak deze nog eens 1 minuut mee. Doe als laatst de tacokruiden erbij en bak 30 seconde mee.
- Doe vervolgens het gehakt in de pan en bak goudbruin. Breng de saus van de burritos op smaak met zout en peper.
- Doe de tomatenblokjes in de pan, zodra het gehakt goudbruin is. Zet de deksel op de pan en laat 10 minuten pruttelen op laag vuur, tot de saus is ingedikt.
- Voeg zodra de saus van de burritos is ingedikt de zwarte bonen en de maïs toe en schep het geheel om. Laat nog eens 5 minuten pruttelen en proef af op peper en zout. Voeg meer toe indien nodig.
- Warm ondertussen de wraps op volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rasp de kaas en snijd de tomaat in plakjes.
- Tijd om de burritos te vullen. Beleg de wraps met de saus, beleg met de geraspte cheddar, plakjes tomaat en guacamole.
- Zet extra wraps, geraspte kaas en guacamole op tafel, zodat iedereen extra kan toevoegen. Eet de burritos zo uit ‘t vuistje!
Nog meer Tex-Mex klassiekers:
- Culy’s favoriete (en lekkerste) chili con carne recept
- Culy Basics: wraps met gehakt zonder pakjes of zakjes (Tex-Mex)
- Taco’s met avocado en geroosterde paprika