Culy Homemade: burritos met limoenkip, kokos en sriracha
Burritos schrééuwen natuurlijk Mexico, maar de vulling in dit burrito recept met kip is Thais geïnspireerd. Dat heeft natuurlijk alles te maken met de kokosmelk, limoen en pindasaus die we in de vulling van deze wraps stoppen.
En daarmee is deze burrito met kip een nieuwe favoriet, met name als je op zoek bent naar een doordeweeks maaltje met verrassende smaken.
Burrito met kip, kokos, limoen en sriracha
- Neem er een mengkom bij en roer alle ingrediënten voor de saus tot een gladde massa.
- Doe in een andere kom het sap van de 2 limoenen, een scheut plantaardige olie, de kokosmelk, knoflook, gember, snuf suiker en een flinke snuf zout en peper. Roer goed en leg de kip in dit mengsel zodat ‘ie kan marineren (in de koelkast). De voorgaande stappen kun je trouwens ook prima een dag van tevoren doen.
- Kook de rijst wanneer de kip staat te marineren (volgens de verpakking).
- Roer de peterselie en de koriander door de rijst. Ben je een korianderhater, gebruik dan dubbel zoveel peterselie (of omgekeerd).
- Snijd de gemarineerde kip in reepjes en bak deze in een laagje olie op medium vuur – zo’n 5 à 6 minuten.
- Verwarm de oven voor tot 200 graden.
- Tijd om de burritos op te bouwen! Leg telkens een tortillavel op een snijplank en vul met 1/4 van de rijst, 1/4 van de kip en een flinke eetlepel van de saus. Rol op tot een burrito en schik de burritos met de opening naar beneden in een ovenschaal.
- Bestrooi met een laagje geraspte kaas en eventueel wat extra sriracha (let op: pittig!).
- Zet 5 à 10 minuten in de oven, tot de kaas mooi gesmolten is. Haal uit de oven en serveer met wat extra rijst en/of sriracha.
Op zoek naar een Mexicaanse maaltijd?
- Culy Homemade: Mexicaanse esquites (maissalade) met witte kaas en limoen
- Arroz Mexicano (Mexicaanse rijst) uit Comida Mexicana
- Tacos al pastor (taco’s met ham en ananas) uit Comida Mexicana