Culy Homemade: burrata salade met citrus en pijnboompitjes
Wanneer we boodschappen doen is de verleiding áltijd groot om een bol burrata mee te pakken. Gewoon op een stuk toast is dat al heel lekker, maar je kunt ook apartere combinaties opzoeken. Deze burrata salade met citrus en pijnboompitjes is bijvoorbeeld een hele toffe.
De burrata salade houdt eigenlijk een beetje het midden tussen een salade en een dessert. Met wat extra groene sla en een stuk toast is ‘t een perfecte lunch, in kleinere porties kun je het perfect ook na je hoofdgerecht serveren. Maak ‘t maar eens en je snapt wat we bedoelen.
Burrata salade met citrus, lavendelolie en pijnboompitjes
Doe alle ingrediënten voor de lavendelolie in een steelpannetje op medium vuur. Begint de olie zachtjes te pruttelen? Haal de olie onmiddellijk van het vuur, roer en laat volledig afkoelen.
Rasp de schil van de sinaasappel (vang dit in een apart kommetje op) en pel de vrucht. Verwijder de witte stukjes door met een mesje langs de vrucht te snijden. Snijd in schijven van 1 centimeter dik. Doe hetzelfde voor de grapefruit, maar raspen hoeft niet.
Toast de pijnboompitjes in een droge koekenpan tot ze een mooi kleurtje krijgen.
Verdeel de citrusvruchten over twee borden of kommen en schik in het midden een bol burrata. Lepel er wat van de lavendelolie over en maak af met de pijnboompitjes, de sinaasappelrasp en wat extra lavendel.
Meer met burrata?
- Culy Homemade: pizza met pompoen, Burrata, balsamico-uitjes en tijm
- Bietenrisotto met Burrata en gepofte kerstomaten
- Culy Homemade: gnocchi caprese met burrata en kerstomaten