Culy Homemade: burrata bowl met mortadella, pistachepesto en tomaat
Van deze burrata bowl met mortadella, pistachepesto en gegrilde tomaatjes durven we vrij zeker te zeggen dat het je nieuwe favoriete lunch wordt. Ofwel: typisch zo’n recept dat je spontaan aan al je vrienden wil tippen uit enthousiasme. Wedden?
De combinatie van burrata, mortadella en pistache tref je vaak aan op een pizza. Heerlijk natuurlijk, maar niet iets wat je gauw voor de lunch maakt. Daarom besloten we die combinatie te vertalen naar een lunchbowl. Daarmee wordt ‘t een handig lunchgerecht, of lekker voor een wat lichter diner.
Burrata bowl met Mortadella, pistachepesto en tomaat
Verwarm de oven op de grillstand. Doe de kerstomaatjes in een ovenschaal, geef ze een flinke plens olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Zet 15 minuten onder de hete grill.
Maak intussen de pistachepesto door alle ingrediënten te vijzelen (of gebruik de staafmixer).
Verdeel de rucola over twee kommen en leg de burrata en de mortadella erbij. Schep de tomaatjes bij de burrata bowl zodra die klaar zijn en lepel er wat van de pistachepesto over.
Maak de burrata bowl af met nog wat olijfolie, de citroenrasp en een paar blaadjes verse basilicum.
Meer met burrata?
- Culy Homemade: crackers met burrata, ‘nduja en grapefruit
- Makkelijke en snelle gnocchi traybake met tomaatjes en burrata
- Culy Homemade: gemarineerde Burrata (heerlijk bij de borrel!)