Browniesandwiches met banaan
Heb je zin om te bakken, maar geen idee wat? Maak deze waanzinnige browniesandwiches met banaan!
Klik hier voor de bijbehorende video op de website van 24Kitchen.
Verwarm je oven voor op 170 graden. Smelt de chocolade met de boter au bain-marie. Klop met een handmixer de eieren met de suiker los. Zeef de bloem samen met de cacao boven het eimengsel. Voeg de gesmolten chocolade toe en meng alles goed door.
Knijp de walnoten fijn en meng ze samen met een snufje zout door het beslag. Beboter de bakvorm en bekleed met bakpapier. Giet het beslag in de vorm en bak de brownie in ongeveer 25 minuten gaar. Laat minstens een half uur afkoelen voordat je de brownie uit de vorm haalt.
Pel de bananen en halveer in de lengte zodat je twee dunne plakken hebt. Halveer ook het vanillestokje, schraap het merg eruit en meng met de mascarpone.
Halveer nu ook de brownie zodat je twee lagen op elkaar hebt. Haal voorzichtig de bovenste plak eraf en bestrijk de andere met een dikke laag mascarpone. Leg de bananen hierop en bedek met de bovenste laag brownie. Druk licht aan en laat ongeveer tien minuten opstijven in de koelkast.
Verwarm de boter met de melk, cacaopoeder en poedersuiker in een pan, meng indien nodig en laat afkoelen tot het mengsel lauwwarm is. Snijd de ‘sandwich’ in blokjes en zet op een (oven)rooster. Overgiet met het chocolademengsel en garneer met plakjes van de resterende banaan en walnoten.