Culy Homemade: broodje pompoen met Srirachayoghurt
In de herfst en winter proberen we zoveel mogelijk te genieten van één van onze favoriete seizoensgroenten: pompoen! Geroosterde pompoen is eigenlijk favoriet: die eten we óveral bij. En je maakt er ook nog eens een heel lekker broodje pompoen mee. Waarvan akte.
Gebruik een restje geroosterde pompoen, of maak ‘m even zelf. Dat is eigenlijk gewoon een kwestie van alles in de oven schuiven.
Ons favoriete recept voor geroosterde pompoen is al tijden dat van Ottolenghi. Dit broodje is daar dan ook op geïnspireerd. In plaats van yoghurt kun je trouwens ook Sriracha-mayonaise maken. Ook héél lekker.
> Meer inspiratie: wat te doen met restjes geroosterde pompoen?
Broodje pompoen
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Verwijder de zaden van de pompoen. Snijd de pompoen (de schil kun je laten zitten) in stukken van ongeveer 2 cm dik en leg ze op een bakplaat. Hussel ze met wat olijfolie, de kaneel, de chili en zout en peper. Rooster ongeveer 35 tot 40 minuten in de oven.
Meng de Sriracha met de yoghurt. Bestrijk de broodjes ermee.
Verdeel de geroosterde pompoen over de broodjes. Bestrooi met de koriander. Verdeel de rucola erover en tot slot de amandelen.
Meer lekkere broodjes:
- Culy Homemade: broodje Griekse kipsalade (als lunch of bij de borrel)
- Broodje pastrami met mosterd & augurkjes
- Culy Homemade: hippe egg sando (broodje eiersalade 2.0)