Culy Homemade: broodje halloumi met sla en tomaat (een HLT!)
Naarmate de lunchtijd nadert, worden we bij Culy altijd behoorlijk gelukkig: lunchen is toevallig één van onze favoriete dingen des levens. En als er een broodje halloumi op ons lunchbord komt, dan is het dubbel feest.
Halloumi is een heerlijke grilkaas die bij hete temperaturen niet smelt, maar een knapperig korstje krijgt. De beste manier om halloumi knapperig te krijgen is door dunne plakjes aan te bakken in een anti-aanbakpan of grillpan.
Laat het vuur goed heet worden en bak de halloumi enkele minuten per kant. Gebruik geen vetstof! Zodra er goudgele streepjes of vlekjes ontstaan, is de halloumi klaar.
Zo maak je het broodje halloumi
Maak de yoghurtspread door alle ingrediënten in een kommetje te mengen met een lepel.
Besmeer de onderste helften van de broodjes met een laag yoghurtspread. Schik er vervolgens de plakjes halloumi, de tomaten, de avocado en de waterkers op.
Leg de bovenste helften van de broodjes erop en serveer onmiddellijk – hoe langer je wacht, hoe taaier de halloumi wordt.
Meer lunchrecepten?
- Culy Homemade: katsu sando (Japanse sandwich met krokant varkensvlees)
- Salade van burrata en pompoen met peterseliepesto
- Culy Homemade: poké bowl met kokosgarnalen, hazelnoot en chili-mayo