Culy Homemade: broodje gehaktbal met een Aziatisch tintje
Weet je ‘t even niet voor de lunch? Maak dan een broodje gehaktbal. Echt zo’n gouden formule die altijd werkt, al helemaal als je er een snel Aziatisch geïnspireerd sausje bij maakt.
De lekkerste gehaktballen zijn zelfgemaakt, maar wie wil daar de tijd voor nemen als ‘ie snel wil lunchen? Juist. Daarom richten wij ons graag tot de slager, die je met wat geluk ook nog eens de keuze tussen naturel of pittig gehakt aanbiedt. Vooral die laatste doet het éxtra goed op dit broodje gehaktbal, dankzij dat Aziatische tintje natuurlijk.
Broodje gehaktbal met een Aziatisch tintje
Maak eerst het sausje. Roer daarvoor alle ingrediënten door elkaar in een kommetje.
Snijd de briochebol doormidden en lepel het sausje op de onderste helft. Snijd dikke plakken van de gehaktbal en leg die er bovenop.
Gebruik een keukenmachine of een groot mes om fijn kruim van de cashewnoten te malen. Lepel dit kruim op de plakken gehaktbal.
Werk je broodje gehaktbal ten slotte af met wat verse koriander en rasp er wat limoen op. Leg de bovenste helft op het broodje en eet je broodje gehaktbal onmiddellijk op.
Meer makkelijke broodjes?
- Culy Homemade: broodje rosbief met kimchi en limoenmayo
- Croque Poisson (tosti met gerookte zalm en kaas)
- Culy Homemade: gruwelijk lekkere kimchi tosti