Culy Homemade: broodje garnalen met chips en aioli
Met dit broodje garnalen met chips en aioli sta je even met je voeten op een vissersboot op Texel. Dat dit broodje dan ook éxtra lekker is met een fris Texels biertje, hoeven we je vast niet meer te vertellen…
Chips op een broodje: is ‘t even wennen? Snappen we. Maar als je het eenmaal hebt geprobeerd, ben je om. De zoute crunch geeft het perfecte tegenwicht aan de zalvige aioli en de garnaaltjes. Gewoon doen, zeggen we.
Voor dit broodje garnalen kiezen we trouwens voor van die kleine Hollandse garnaaltjes. Kun je die niet vinden, dan zou je ook voor iets grotere (gepelde en gekookte) garnalen kunnen kiezen. Net zo lekker, weten we zeker.
Broodje garnalen met chips en aioli
Halveer het broodje met een scherp mes. Bestrijk de onderkant met een royale laag aioli. Lepel er flink wat van de kleine Hollandse garnaaltjes over. Daarbovenop leg je een handje chips (wees niet te zuinig). Schik er de andere helft van het broodje op.
Ontkurk een fris biertje, zet je tanden in het broodje garnalen en wees een tevreden mens. Proost!