Broodje crunchy kip met avocadocrème
Dit broodje crunchy kip met avocadocrème en gekaramelliseerde sjalotjes is onweerstaanbaar. Een must-make!
Begin met de gekaramelliseerde sjalotje. Fruit de sjalotjes en rode peper aan in boter en blus af met een scheutje rum. Voeg de suiker toe en laat deze karamelliseren (de suiker neutraliseert de rode peper, als je geen peper gebruikt, kan je de suiker ook weglaten). Voeg wat water toe, laat op zacht vuur verdampen en roer alles nog eens goed door.
Maak de avocadocrème door de avocado, limoensap, crème fraîche, knoflook en peper & zout tot een egale crème te draaien (in een keukenmachine of met de staafmixer).
Sla de kippendijen plat en breng ze op smaak met wat olijfolie, knoflook, peper en zout. Schroei ze op hoog vuur dicht in de grillpan. Laat ze op medium vuur doorgaren totdat de kip krokant is.
Maak van de sla, tomaatjes, paprika, koriander, rucola en komkommer een fijne salade. Breng op smaak met olijfolie, azijn, peper en zout.
Besmeer de broodjes met de avocadocrème en beleg met de salade, en afwisselende laagjes van kippendij en gekaramelliseerde sjalotjes.