Broccolistamppot met runderbraadworst en uien-jus
Hij is nog niet een van de populairste stamppotten, maar daar brengen we graag verandering in. Deze broccolistamppot met runderbraadworst en uien-jus is fantastisch!
Stamppot met broccoli
Simpele kost, zonder te veel ditjes en datjes: deze broccolistamppot is precies wat je wil op een doordeweekse dag. Lekker op smaak gebracht met nootmuskaat, zoals we gewend zijn bij stamppotten. Erbij serveren we runderbraadworst en met het braadvocht maken we ook een snelle uienjus. Zo heb je binnen 30 minuten een fantastisch gerecht voor doordeweeks.
Het fijne aan een broccolistamppot is dat het niet alleen makkelijk te bereiden is, ook schoonmaken is een fluitje van een cent. Want we hebben een handige truc gevonden die broccoli – maar ook bloemkool – snijden easy peasy maakt, zonder dat je keuken een slagveld wordt. Benieuwd? Zo snijd je een broccoli zonder een troep van je keuken te maken.
Broccolistamppot met runderbraadworst en uien-jus
- Kook de aardappels in een pan met kokend ruim gezouten water in ongeveer 20 minuten gaar en giet af. Bewaar het kookvocht voor de jus!
- Snijd de broccoli in roosjes. Vergeet de steel niet, deze zit namelijk bomvol vitamines, snijd in plakjes en voeg samen met de broccoli roosjes toe aan een pan met ruim gezouten water.
- Stamp de aardappelen fijn. Voeg 2 eetlepels boter, melk en Parmezaanse kaas toe en breng de broccolistamppot op smaak met nootmuskaat, zwarte peper en eventueel zout.
- Bak ondertussen de runderbraadworsten in een klontje gesmolten boter. Haal uit de pan zodra de worsten goudbruin en gaar zijn.
- Snijd de uien in halve ringen en voeg extra boter toe aan de pan. Bak de uien glazig in de boter.
- Voeg het overgebleven kookvocht toe samen met de mosterd en meng het braadvocht tot een jus.
- Verdeel de stamppot over de borden. Leg de braadworsten op de broccolistamppot en schenk de uienjus eroverheen.
Lekkere stamppotten voor iedere dag:
- Hollands met een kruidige twist: posteleinstamppot met lamsgehaktballetjes en oude kaas
- Of toch liever een Koreaanse twist: zoete aardappelstamppot met kimchi en buikspek
- Stamppot met een smakelijk krokantje: spruitjesstamppot met krokante ham, kerrie en tijm