Broccoli-spinaziesoep met avocado van Yvette van Boven
Iets om áltijd weer blij van te worden: het nieuwste boek van Yvette van Boven is uit! In Home Made Basics leert Yvette je hoe je álles zelf maakt. Yep, álles. Van verse tortilla’s tot zelfgemaakte gnocchi. Moeilijk? Yvette belooft van niet. Dit boek is voor iedereen. Wij delen vandaag het recept voor Yvette’s broccoli-spinaziesoep met avocado uit Home Made Basics. En kijkt u maar eens hoe makkelijk dat is.
Yvette: “De eenvoudigste soep van de wereld, zo eenvoudig dat ik zelfs twijfelde om het hier neer te zetten. Maar het is er een die ik vaak maak.
Ik gebruik avocado regelmatig als bindmiddel, zo krijg ik een mooie zachte romige soep zonder het gebruik van room of crème fraîche, en hij is zo hartstikke voedzaam. Hier lunch ik vaak mee, en dan kan ik er weer een hele middag tegenaan. Voeg gerust meer ingrediënten toe, zoals beschreven onder aan bladzijde 111 (in het boek, red.).”
Broccoli-spinaziesoep met avocado
Verhit de olijfolie in een grote pan op halfhoog vuur. Bak de ui, knoflook en chilivlokken al omscheppend tot de ui zacht is en alles lekker geurt.
Schenk de groentebouillon erbij en breng hem langzaam aan de kook. Voeg de broccoli toe en kook hem ongeveer 15 minuten, tot hij zacht is. Schep de spinazie door de broccoli en kook hem 2 minuten mee.
Voeg 1 avocado in blokjes toe. Pureer de soep met een staafmixer of in de blender niet helemaal glad, er mogen nog stukjes in zitten. Breng de soep op smaak met zout en peper.
Schep de soep in vier grote kommen. Garneer de soep met de rest van de avocado en een plukje tuinkers en besprenkel hem met olijfolie.
Home Made Basics van Yvette van Boven (uitgeverij Nijgh & Van Ditmar) is nu te koop voor € 39,99.